Back again after some time!
Toronto este unul dintre orașele mele preferate. Are de toate, este extrem de divers, putându-se face și vedea foarte multe. Îl recomand de pus pe bucket list, mai ales că orașul a devenit recent o destinație accesbilă pentru plecările din România. Cetățenilor români nu li se mai solicită viză pentru a merge în Canada, iar începând cu luna iunie 2018, vor fi introduse zboruri operate de Air Canada, directe, București-Toronto, prețul unei călătorii dus-întors fiind undeva la 600 euro. Chiar dacă nu mai este necesară viza, trebuie să se obțină în prealabil, numai online, o autorizație de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA).

Toronto este considerat unul dintre cel mai multiculturale din lume, aproape jumătate din locuitorii săi, născându-se în afara acestei țări. Am ajuns acolo, în timpul studenției, după o perioadă destul de lungă de americanizare. Poate acesta este și motivul pentru care am rămas super impresionată de vibe-ul orașului, de atmosfera boemă și totodată calmă pe care am resimțit-o. Șarmul ăsta greu de descris era dat tocmai din amalgamul cultural, de combinația de familiar și inedit de la fiecare pas. Cu toate acestea, Toronto este un oras echilibrat, cu aer european, în care te simți bine și în siguranță oriunde te plimbi.

Top 5 atracții din Toronto

Toronto era la câteva ore de Buffalo, orașul în care studiam, așa că pentru mine călătoria a fost o excursie de o zi cu mașina. Deși Toronto este mai scump decât majoritatea orașelor canadiene, există multe activități gratuite sau care au costuri reduse ceea ce îl pot face aceesbil pentru vizitare.

 • CN Tower

 Într-un oraș nou, exită  câteva lucruri turistice care merită să se facă/vadă, iar în Toronto, acesta este CN Tower. Peisajul orașului canadian este dominat de Turnul CN, al doilea cel mai înalt turn din lume. Biletul de intrare este destul de scump, 36$, însă merită din plin. Turnul oferă o priveliște 360° și unul dintre cele mai bune restaurante din oraș (evident cu prețuri pe măsură). Pentru amatorii de senzații tari, se poate face și Edgewalk, o plimbare, așa cum îi spune si numele, pe marginea exterioară a turnului. Pentru mine a fost suficient să pășesc pe sticla din interiorul CN Tower, ca să îmi activez fobia de înăltime.

 • Sugar Beach 

Falezele din Toronto sunt superbe și este foarte relaxant să te plimbi pe malul lacului Ontario. Sugar Beach este de departe cea mai drăguță plajă a orașului, chiar dacă nu are o zonă dedicată înotului. Situată aproape de fabrica de zahăr Redpath Sugar (de aici și numele său) este un picture perfect și totodată un perfect place pentru leneveală. Mi-au plăcut enorm și umbrlele roz, care sunt o pată de culoare atât la propriu cât și la figurat.

 • Distillery district

Distillery District din Toronto este plin de galerii de artă, restaurante și evident, berării. Străzile cu cărămidă amintesc de vremurile victoriene. De altfel, Districtul Distillery a fost odată cea mai mare distilerie din Imperiul Britanic și este adesea, datorită arhitecturii frumoase, o locație de filmare (aici s-a filmat musicalul Chicago).

 • Toronto Island

Insula este o oportunitate de evadare din oraș. Se pot vedea făcând o scurtă călătorie cu feribotul. Plimbarea pe apă este ieftină și oferă cea mai bună priveliște asupra orașului canadian. Peisajele cu zgarie-norii din Toronto si evident cu CN Tower sunt surprinse de aici. Ferryul circulă destul de frecvent, deci nu prea sunt timpi morți de așteptare pe insule. Dacă aveți mai mult timp, recomand să alocați o zi de relaxare aici, iar dacă mergeți vara, insula este  locați  minunată de plajă.

 • Kensington Market

Este zona cea mai coloarată și dinamică din punct de vedere cultural, plin de cafenele, artă stradală, pub-uri și magazine vintage cu specifice din diferite colțuri ale lumii.

 • Graffity Alley

Graffiti Alley este numele dat unei alei lungi din Toronto, la sud de Queen Street, care oferă o colecție masivă de artă stradală, într-o zonă super condensată spațial.

Dacă aveți timp, faceți și o plimbare în High Park, unde veți găsi grădini, lacuri, zoo și alte atracții. Puneți pe listă și castelul Casa Loma, la care eu nu am reușit să ajung.
Pentru iubitorii de artă, Galeria de Artă din Ontario (una dintre cele mai mari galerii din America de Nord, având peste 80 000 de opere de arta), Powerplant și MOCCA sunt de văzut, pentru că au colecții contemporane, și în plus sunt gratuite pentru vizitare.

Există atât de multe lucruri uimitoare de făcut în Toronto, diversitatea culinară și artistică fiind fantastică. Să nu mai vorbim că localnicii sunt printre cei mai prietenoși. Și dacă recomandările personale nu sunt suficiente, verificați aplicația oficială de turism din Toronto, care listează atracțiile și evenimentele actuale.

All in all, Toronto este un oraș viu, plin de energie, este acel tip de destinație care poate să ofere liniște, relaxare și adrenalină. Dacă vă tentează, aveți mai jos si câteva link-uri utile. Și dacă ajungeți prin zonă, Niagara Falls se află la 20 de minute distanță.

 • Conditii de călătorie spre Canada
 • Autorizația de călătorie electronică ETA
 • Harta Toronto
 • Pret și program CN Tower
 • Pagina oficială de turism a orașului Toronto

Thanks for reading.
Until next time,